Gebakken Aardbeien met groene peper

In deze tijd zijn de aardbeien op haar best. Wat is een goed diner zonder goede afsluiting. Een recept met aardbeien, ijs en frisse andere ingrediënten.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal: 4 personen

Ingrediënten:
600 gram rijpe zoete aardbeien
400 gram Ambachtelijk vanille ijs(zie recept)
100ml. slagroom 35 % vet
15 gram rietsuiker
5 gram gehakte sinaasappel schil(zonder het wit)
25 gram rietsuiker
25 gram ongezouten roomboter
1 kleine dessert lepel groene peper korrels( op vocht) of droge peper korrels(maar dan weken in drank)
1 kleine dessert lepel roze besjes
2 draaien vers gemalen peper
2 eetlepels, Quantro, of Grand Marnier of triple sec.
Verse Munt blaadjes om te garneren

Bereiding:
Was de aardbeien nog met het kroontje eraan. Haal het kroontje er nadien vanaf, snijdt grote aardbeien in kwarten of anders halveren.
Knijp vast 8 kleine of 4 grote bollen vanille ijs op bak papier en zet deze terug in de vriezer.
Klop de slagroom op met de 15 gram rietsuiker, en zet deze afgedekt in de koelkast.
Gebruik een anti aanbak pan, smelt de boter hierin en voeg dan de 25 gram rietsuiker toe. Dan kunt u nu de sinaasappel schil toevoegen Verhoog de warmte bron en maak van de boter, suiker en sinaasappelschil een oplossing. Voeg nu de aardbeien toe, houdt de warmte bron hoog , schud vlot de aardbeien om. Voeg de pepertjes (eerst kort afspoelen)en de gemalen peper toe. Nu gaat de Quantro of Grand Marnier erbij en flambeer hiermee direct de aardbeien met behulp van een aansteker of lucifer .
Verdeel de geflambeerde aardbeien direct op een bord, maak verder af met het ijs, de slagroom en de munt.
Ik wens u een smakelijk genieten van dit eenvoudige en heerlijke dessert

Catering Chef Léon uit Veghel bakt aardbeien

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden
www.cateringchefleon.nl

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Gebakken Aardbeien met groene peper