Recepten

Steelpan

Gebakken Aardbeien met groene peper

In deze tijd zijn de aardbeien op haar best. Wat is een goed diner zonder goede afsluiting. Een recept met aardbeien, ijs en frisse andere ingrediënten. Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 5 minuten Moeilijkheidsgraad: 2 Aantal: 4 personen Ingrediënten: 600 gram rijpe zoete aardbeien 400 gram Ambachtelijk vanille ijs(zie recept) 100ml.

LEES VERDER

Kruidige Indonesische maiskoekjes

Deze Indonesische mais koekjes heb ik leren maken toen ik zes jaar was, bij de familie Gotschalk in Den Bosch. Deze hartelijke moeder van mijn schoolvriend Robby heeft bij mij de liefde voor de Indonesische keuken ontstoken. Nog steeds mijn dank daarvoor. Voorbereidingstijd 15 minuten Bereidingstijd 1 0minuten Moeilijkheidsgraad 2

LEES VERDER

Groenten Bloem

Juli en augustus zijn de maanden dat de aubergines, courgetten geel en groen volop te verkrijgen zijn. Misschien uit uw eigen tuin, of anders op de weekmarkt zijn deze ook goed te verkrijgen. Probeer deze groenten van enigszins gelijke maten te vinden, dit om een mooiere bloem te kunnen vormen.

LEES VERDER

Koude Meloen Soep met mint, limoensap, mousserende wijn en sorbet ijs

De zon doet enorm zijn best om het fruit rijp en zoet te maken, en daar maken wij dankbaar gebruik van. Voor dit recept gebruiken we de Honing meloen samen met de Charentais(ook wel Cavaillon genoemd) Let op wanneer u de meloenen koopt dat deze ècht rijp zijn en heerlijk geurig. Voorbereidingstijd: 10 minuten Pureer/blender tijd: 10 minuten Bereidingstijd: 5

LEES VERDER