Groenten Bloem

Juli en augustus zijn de maanden dat de aubergines, courgetten geel en groen volop te verkrijgen zijn. Misschien uit uw eigen tuin, of anders op de weekmarkt zijn deze ook goed te verkrijgen. Probeer deze groenten van enigszins gelijke maten te vinden, dit om een mooiere bloem te kunnen vormen.

Voorbereidingstijd: 2o minuten
Rooster of gril tijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: 3
oven temperatuur: 160 graden
Bijgerecht voor: 4 personen (3 p.p.)

Ingrediënten:
1 stevige groene courgette van ongeveer 300 gram
1 stevige gele courgette van ongeveer 300 gram
1 stevige aubergine van ongeveer 300 gram
100 gram rode paprika
100 gram gele paprika
1 eetlepel verse tuinkruiden zoals, tijm, rozemarijn en oregano(klein gesneden )(vriesdroog is ook ok.)
40 gram knoflook(hak deze fijn)
30 ml EV olijf olie
zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze:
Het gemakkelijkst snijdt u dunne plakken op een mandoline, of snij machine. Dikte max. 2 ½ mm
Een goede kaasschaaf kan als alternatief werken, alleen dan mag de courgette niet te breed zijn.
De aubergine laat zich niet met een kaasschaaf snijden. Een scherp mes en voorzichtig snijden is dan nog de enige oplossing
Snijdt van de paprika’s een rechthoekige plak af.
Gebruik een grillpan of een koekenpan met anti aanbak laag.
rooster of gril iedere plak kort maar stevig zodat deze soepel worden en natuurlijk hierdoor de specifieke rooster smaak krijgen.
Leg de groenten plakken op een werkbank of plateau los van elkaar om af te koelen.
Dit doet u ook met de paprika plakken. Deze daarna in repen snijden van 2 millimeter.

Leg nu de courgette plakken, geel, groen overlappend in de lengte, daarna de aubergine plak.
Aan het begin van de courgette plak legt u een strip gele en rode paprika.
Strijk hier nu de olijfolie overheen met een kwast.
Bestrooi deze plakken met de gesneden tuinkruiden en de gehakte knoflook.
Maak op smaak met peper en zout.
En rol behoedzaam de plakken op, draai op de minst mooie kant” et voilà” u heeft uw groenten bloem.
Het gemak is dat u deze bloem al enkele dagen vooraf aan uw diner kunt voorbereiden.
Voor het serveren kort opwarmen in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Wij wensen u een mooie zomer toe en een fijne vakantie met fijne culinaire momenten. Wij gaan ons culinaire hart in La Douce France ophalen en hopelijk laten overstromen met nieuwe energie.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden
www.cateringchefleon.nl

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Courgette