Koude Meloen Soep met mint, limoensap, mousserende wijn en sorbet ijs

De zon doet enorm zijn best om het fruit rijp en zoet te maken, en daar maken wij dankbaar gebruik van.

Voor dit recept gebruiken we de Honing meloen samen met de Charentais(ook wel Cavaillon genoemd)
Let op wanneer u de meloenen koopt dat deze ècht rijp zijn en heerlijk geurig.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Pureer/blender tijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Dessert voor: 6 personen

Ingrediënten:

1 honing meloen
Charentais meloen
2 dl mousserende wijn(om te beginnen)
5 mint blaadjes
5 roze besjes(van de seizoenen peper mix) en anders 3 draaien met uw pepermolen
frambozen sorbet, pruimen sorbet, zwarte bessen sorbet of abrikozen sorbet.
6 mooie blaadjes mint voor de decoratie(die ook opgegeten kan worden)

Bereidingswijze:
Schil de meloenen en ontdoe deze van het zaad.
Snijdt deze in kleinere stukken.
Kort aanvriezen (dus niet bevroren)
Daarna doet u ze in een blender.
Draai dit tot een gladde puree.
Snijdt de mint in dunne reepjes zonder de nerf.
Kneus de 5 roze besjes tot kleine stukjes.
Meng dit alles en als laatste roert u de mousserende wijn er onderdoor.

Serveer in gekoelde diepe borden.
schep nu in het midden de sorbet van uw keuze, garneer af met het mint blad.

Mocht u nog soep over hebben dan kunt u deze ook als verfrissende drank gebruiken.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

www.cateringchefleon.nl